Visgilde de Zeeland
Markiezaatsweg 11b
4615 PA Bergen op Zoom
T. 0164-700260

Bereiden van Vis

Het is vreemd, dat veel mensen precies weten hoe ze een kippetje of biefstuk moeten bereiden, maar compleet voor een raadsel staan bij het onderwerp vis. Toch is het allemaal niet zo moeilijk!

Het visvlees van verse vis is zacht en fijn van smaak en vergt slechts een korte bereidingstijd. Het te lang bakken of koken van vis maakt het visvlees taai en bederft de smaak. Maar wanneer is vis precies gaar?


Hoe lang bereiden?
In het algemeen is vis gaar wanneer het visvlees gemakkelijk (in laagjes) uit elkaar valt en het zijn doorschijnende of rauwe kleur heeft verloren. Een goede test is om op het dikste gedeelte van de vis met een vork te prikken om de structuur te bekijken. Met de meeste bereidingsmethoden is vis gaar binnen 10 minuten. Aangezien er veel verschillende vissoorten zijn met ieder hun eigen structuur en dikte, zal men ook verschillende bereidingstijden moeten aanhouden.

Bereidingstechnieken

De meeste mensen kennen wel de gebakken of gefrituurde vis, maar er is nog zoveel meer mogelijk! We lichten een aantal verschillende bereidingstechnieken toe:

Visgilde de Zeeland
Markiezaatsweg 11b
4615 PA Bergen op Zoom
T. 0164-700260