Dat de Hollandse garnaal niet alleen binnen de eigen landsgrenzen, maar ook ver daarbuiten erg geliefd is, blijkt wel uit de cijfers. Jaarlijks wordt er ruim 300.000 ton Hollandse garnaal gevangen door ongeveer 200 garnalenvissers. De smaak van de Hollandse garnaal is er een die volgens velen met kop en schouders uitsteekt van andere soorten. Ook groeit hij snel. In vier tot vijf maanden groeit deze van larf naar een volgroeide garnaal, geschikt voor consumptie. Deze garnaal kan maximaal 9 centimeter lang worden en een leeftijd behalen van 3 jaar. Qua uiterlijk is de Hollandse garnaal deels doorzichtig en licht grijs van kleur.
De smaak van de Hollandse garnaal is heel anders dan andere soorten garnalen. Zijn smaak is namelijk heerlijk zoet maar toch ziltig, en past daardoor bij veel verschillende gerechten. De Hollandse garnaal is niet alleen populair vanwege zijn smaak maar ook vanwege zijn snelle bereiding. Sta je liever niet urenlang in de keuken? Kies dan vooral ook voor de Hollandse garnaal. Je kunt de kleine garnaaltjes namelijk erg goed verwerken in pasta’s, soepen en wokschotels en die staan in een handomdraai op tafel.