Visgilde de Zeeland
Markiezaatsweg 11b
4615 PA Bergen op Zoom
T. 0164-700260

Zalm, vis van de maand april

Zalm is een vis die wereldwijd geliefd is dankzij de unieke smaak en structuur. Er zijn maar liefst 207 verschillende zalmsoorten. De bekendste soort is de Atlantische zalm. Het vlees van verse Atlantische zalm is dieproze en heeft een vaste structuur.
an nature is zalm een carnivoor en leeft in de zee van kleine zeediertjes zoals garnalen en kleine visjes. Deze vrij slanke gestroomlijnde trekvis is in principe een witte vis.

De garnaaltjes die gegeten worden maken een rode kleurstof (astaxanthine) aan. Deze rode kleurstof wordt opgeslagen in het vetweefsel van de zalm en zorgt voor de kenmerkende lichtroze tot dieprode kleur van de vis.

Zalm heeft een stevige, vleesachtige structuur en heeft geen typische vissmaak. Het heeft een geheel eigen smaak die je met bijna iedere andere smaak kunt combineren.

Zalm is bijzonder en de smaak is moeilijk te omschrijven. De smaak en textuur verschillen per soort zalm, kweekmethode, tijd van het jaar en de bereidingsmethode. Maar over het algemeen is zalm een vette vissoort en heeft het een rijke olieachtige smaak.

Dat zalm zo heerlijk smaakt, komt vooral door het hoge vetgehalte van deze vis. Zalm is een vette vis en heeft een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren.

Wanneer ze volwassen zijn zwemmen ze stroomopwaarts terug naar het zoetwater waar ze geboren zijn om zelf weer eitjes te leggen. De meesten sterven na het paaien.
 

Visgilde de Zeeland
Markiezaatsweg 11b
4615 PA Bergen op Zoom
T. 0164-700260